Onsdag....

Allmänt / Permalink / 1

Idag har jag och Felicia varit och kollat på en häst som jag hittade på hästnet, såg super fin ut var 3 år och hoppade hus till ett bra pris!


Så vi körde Göteborg tur och retur så vi var borta hela dagen!

Blir sjukt arg och frustrerad på hur människor kan vara så falska...

Vi kom dit då var inte säljaren där utan hennes sambo som skulle visa till en början.
Tog in en lerig häst från hagen och spolade benen. Hästen var super nervös på gången och han påstod att han inte brukar vara så orolig...

Stod och pratade en stund och han var bara fett skum. Han visade andra hästar på gården och pratade som om alla var 150 hästar..

Sen kom tjejen hem som knappt ville ta i hand och sa vad vill ni se med hästen?

Då bad vi om longering först vilket tog emot  för henne att göra. Hon sket i träns och tog in honom i ridhuset i grimma. Där höll han på och slita sig och var allmänt rädd..

Hon bad oss dessutom att ta en annan väg till ridhuset medans hon skulle gå en annan väg. Vi gick samma väg ändå. Hon ville troligen inte att vi skulle se den skritta bakifrån, då den vred hela kotorna och såg ut som benen typ skulle gå av.....

Dom släppte honom på löshoppning utan hjälphinder och blev idiotförklarade av hennes väninna som var med för att vi sa att det var bättre med hjälphinder så hästen slipper komma fel när den är 3 år liksom.

Vi ville inte att dom skulle höja för hästen kunde för fan slå ihjäl sig.. stackarn.

Dessutom hade hon sagt att han var något inåttåad på ena bak.. men något, herregud den var helt hjulbent och det såg ut som om båda bak skulle vika sig plus att den inte kunde slappna av i hela rumpan under hela tiden.. kanske hade den ont?

Iallafall så hade sambon visat oss en annan 3 åring innan tjejen var hemma, nykastrerad från Holland. Hade kommit för ett dygn sen?!

Alltså det var det sjukaste jag har sätt!!!!!!!
Blir så förbannad hur man kan plåga djur på det sättet!!!!!!!

Den hade världens inflammation och en pung? som såg ut som en blåröd fotboll hängandes i skrevet.

Han sa att han skulle vänta 3 veckor innan han ringde ut veterinär för att det kunde gå ner av sig självt?!?!
Alltså VA??!!!!!???!!!

Dessutom var hästen så otroligt smal och såg helt sjuk ut där i sin box. Trodde ärligt att den skulle ramla ihop.. han påstod att den har gått ner sista dygnet för att den var nykastrerad. På riktigt är man dum i huvudet eller? 

På sambon verkade de som att hästen hade varit där längre.

Alla hästar stod i hagar med lera upp till knäna också...

Han ljög oss flera gånger rakt upp i ansiktet under den korta tiden vi var där.

Att hon hade ridit på 3 åringen jag åkte för att kolla på flera gånger hemma men när tjejen säger att det var i Holland dom har suttit på den..

Jag såg ju förfan att den där hästen inte var ridbar, ryggraden stod förfan rakt upp!

Usch för såna människor, dom ska fan inte ha levande djur.

Ville ta med alla hästar hem och rädda dom från dessa människor, som säkert inte hade råd att ge hästarna mat.

Blir så otroligt irriterad hur man kan ta en så fin bild till en annons och skriva saker som verkligen var helt tvärt i mot hur verkligheten var! 
(förmodligen i förra hemmet när den var något yngre, fick mat och levde ett bra liv)

Påvägen hem så skrev vi till killen att vi skulle vilja ha bilder på hingsten han hade visat, då skickar han bilder där hästen är i normalt höll samt filmer där den ser helt frisk och kry ut.
 
Förstår inte hur han tänker där vi har stått 1 timme innan med våra fyra ögon och sätt denna sköra häst som knappt kan stå och så skickar han jätte fina filmer. Snacka om att han lurar folk. Vi sa till honom att den hästen inte är den samma nu att han aldrig kommer få den såld som den ser ut idag.
Stackars häst!

Såhär såg flertalet hästar ut i stallet:

Bild tagen från Google.

Usch!!!!! Ta hand om era djur om man ska ha några!


#1 - - Anna:

Jag hoppas att du anmälde dom. Går att göra anonymt.

Till top